Ira Vejsiu

img
Ira Vejsiu e lindur ne date 26.11.1993 ne qytetin e Tiranes . Ka mbaruar studimet bachelor ne Fakultetin e drejtesise ,Universiteti i Tiranes dhe aktualisht vazhdon studimet Master Shkencor Civil brenda fakultetit te drejtesise . Qe ne moshen 15 vjecare Ira ka filluar angazhimin e saj me Shoqerine Civile ku pas nje viti zgjodhi te behet pjese e Levizjes Rinore per Integrim . Ne Maj te vitit 2012 ne Konventen Kombetare te LRI , Ira mori nen koordinim strukturen e gjimnazeve dhe ne tetor te po ketij viti u zgjodh anetare e Komitetit Drejtues Kombetar te LSI . Ne zgjedhjet lokale te vitit 2015 Ira u zgjodh anetare e Keshillit Bashkiak te Tiranes ku aktualisht eshte anetare e Komisionit te Rinise dhe Sherbimeve Publike . Gjithashtu Ira eshte anetare e bordit drejtues te Aleances se te rinjve te Keshillit Bashkiak te Tiranes. Aktualisht Ira mban pozicionin e Sekretares se Pergjithshme te LRI . Angazhimi i saj politik qe prej me shume se 6 vitesh tashme zgjerohet si brenda dhe jahte vendit duke qene nje ze i forte per rinine dhe per kauzat tona te perbashketa duke marre pjese keshtu dhe ne nismat e shoqerise Civile ku aktualisht eshte dhe anetare e bordit drejtues te LRT. Ira numeron dhjetra trajnime brenda dhe jashte vendit per shkrim politikash , te folurit ne Publik , media , menaxhim  dhe organizimin . Pas nje trajnimi nje javor ne Institucionet e Bashkimit Europian Ira eshte certifikuar si njohese e tyre nga fondacioni FES .