Kristi Xharau

img
Kristi Xharau ka mbaruar ne 9-vjecaren ne shkollen “Konferenca e Pezes” dhe arsimin e mesem te pergjithshem ne gjimnazin “Petro Nini Luarasi” me rezultate maksimale. Eshte pjese e nxenesve ekselente te Shqiperise. Aktualisht vazhdon studimet ne Fakultetin Ekonomik- Universiteti Tirane ne degen Finance.

Ka filluar angazhimin e tij ne Levizjen Rinore per Integrim ne moshen 15 vjecare. Aktualisht eshte 19 vjec dhe kjo perben nje angazhim 4 vjecar ne forum. Eshte zgjedhur kryetar i struktures se gjimnazeve ne konventent kombtare te gjimnazisteve me date 6 maj ne nje mandat dy vjecar. Pjese e kryesise se LRI. Gjithashtu eshte zgjedhur si sekretari i marredhenive nderkombetare ne mbledhjen e komitetit drejtues ne date 28 qershor. Kristi eshte pjese e Komitetit Drejtues Kombetar te LSI i zgjedhur me konventen kombetare zgjedhore te LSI.

Gjithashtu, ka qene perfaqesues i Shqiperise ne kongresin e parlamentit europian rinor ne Leipzig te Gjermanise. Aktualisht mban pozicionin e Sekretarit te Marredhenieve me Jashte te deges se parlamentit rinor europian ne Shqiperi. Perfaqesues i Shqiperise ne Bruksel me projektin SMEI. Kryetar delegacioni ne takimin e liderave te europes qendrore dhe lindore me partine komuniste te Kines. Anetar i Burose nderkombetare te forumit rinor te te rinjve socialiste europiane.