Data te rendesishme LRI

9 Qershor 2004  – Themelimi i  LRI

24 Nëntor 2005 – Konferenca e parë e LRI

14 Dhjetor 2005 – Nismë për ndërgjegjësimin  dhe informimin e shoqërisë për kartën e Bolonjës

19 Shtator 2006 – LRI merr pjesë për herë të parë në IUSY World Festival

17 Prill 2008 – Konventa e LRI në pallatin e sportit Asllan Rusi

24-30 Gusht 2008 – LRI organizon kampin e parë veror në gjirin e Jalit

18 Nëntor 2008 – Konferenca e parë studentore

14 Mars 2009 – LRI proteston kundër qeverisë ( Gërdeci, Armo etj )

25 Mars 2009 – LRI ndërmerr një fushatë në ndihmë të fëmijëve në nevojë

30 Prill 2009 – “Rrota e fatit” protestë për maturën shtetërore

Korrik 2009 – Kampi veror, analizë post zgjedhore dhe hartimi i strategjisë për vijmësinë e LRI-së

3 Maj 2010 – Konferenca e dytë studentore , TOB

3 Nëntor 2010 – Konventa Kombëtare, LRI në pallatin e kongreseve

8 Dhjetor 2010 – LRI ndihmon familjet e përmbytura në Shkodër

15 Dhjetor 2010 – Udhëtimi i parë pa viza , LRI në Rinas dhuron trëndafila

23-28 Gusht 2011 – Kampi i Jalës

25 Nëntor 2011 – Ngrihet grupi monitorues për Maturën Shtetërore

3 Maj 2012 – Konventa Kombëtare e LRI

23 Qershor 2012 – LRI , ekspozitë për 100 vjetorin e pavarësisë

23 Korrik 2012 – Bashkëbisedim për Maturën Shtetërore

21 Shtator 2012 – Dita e Europës, LRI parad me biçikleta

30 Shtator 2012 – Lidhja mbarëshqiptare e forumeve, LRI në takimin e Preshevës

22 Janar 2013 – Bookstore, Ilir Meta në bashkëbisedim me studentët

24 Janar 2013 – LRI lançon programin kombëtarë të praktikave të punës

8 Shkurt 2013 – Facebookwall ” Shkruaj të ardhmen tënde ”

13 Shkurt 2013 – LRI vë në skenë Teatrin komedian ” Romeo dhe Zhulieta ”

4 Qershor 2013 – Ilir Meta në një bashkëbisedim me studentët e diplomuar jashtë vendit

11 Shkurt 2014 – Takim me maturantët, nxirret drafti për ndryshimin e Maturës Shtetërore

3 Mars 2014 – LRI anëtarësohet me të drejta të plota ne IUSY

28 Prill 2014 – LRI në bashkëbisedim me pedagog anglezë mbi reformën në arsim

25 – 30 Gusht 2014 – Zhvillohet kampi i Jalës

6 Shtator 2014 – ” Përgjegjësi sociale ” , LRI feston 10-vjetorin e LSI në një aksion me aktivitete sociale

27 Nëntor 2014 – ” 70 vjet liri ” ,LRI ndërmerr një fushatë informimi me rastin e përvjetorit të çlirimit

18 Dhjetor 2014 – ” LRI street art “, aktivitet për promovimin e artistëve të rinj

14 Prill 2015 – Ilir Meta në bashkëbisedim me gjimnazistët e Tiranës

27 Prill 2015 – Ilir Meta në bashkëbisedim me studentët e Tiranës

4 Maj 2015 – Konventa parazgjedhore e LRI në pallatin e sportit ” Asllan Rusi ”

17-22 Gusht 2015 – Zhvillohet kampi i Jalës

20 Nëntor 2015 – Takim me personalitete të LSI “Sfidat e studentëve ”

16 Dhjetor 2015 – LRI takim me ministrin e drejtesise z. Ylli Manjani për reformën në drejtesi “Kërkesat e rinisë për një sistem drejtësie të pavarur dhe me integritet”

22 Dhjetor 2015 – Të rinjtë e LRI vendosin në skenë shfaqjen muzikore ” Mamma mia ”

25-28 Shkurt 2016 – LRI mirëpret delegatët nga e gjithë bota për kongresin e Interancionales së Rinisë Socialiste ,mbajtur në Tirane

28 Shkurt 2016 – Nënkryetarja e LRI ,Kejdi Mehmetaj zgjidhet me unanimitet zëvendës presidente e IUSY për rajonin e Ballkanit.

11 Mars 2016 – Aktivitet te muzeu historik ” Dita e gruas është çdo ditë”

15 Prill 2016 – Fushatë sensibilizuese e gjimnazistëve te LRI ” Ne jemi sinonime ”

28 Prill 2016 – Miratohet në Kuvendin e Shqipërisë ligji ” Mbi punën vullnetare ” i hartuar nga të rinjtë e LRI

6 Maj 2016 – Konventa Kombëtare e Gjimnazistëve

25 Maj 2016   – Konventa Kombëtare e Studentëve

10 Qershor 2016 – Konventa Kombëtare e LRI

24 Korrik 2016  – LRI antare me të drejta të plota ne Organizatën Europiane të Rinisë Socialiste (YES ).